1. Представете се – Като жители на с. Златевци се стараем да показваме, че малките населени места имат силата и възможността да участват в културния живот. С много желание  и  хъс  бабите от селата Златевци, Милковци и Лоза се включиха в  групата по ръкоделие по програма "Изплети топлина". Тази година участвахме по инициатива на частни дарители и в кампания "Дари храна", която бе насочена предимно към младите, подрастващите деца и тийнейджърите. Участваме във фолклорните групи на две читалища към с. Армените и с. Враниловци. Също така участвахме съвместно с тях в "Национални дни на учене през целия живот", организирано от Община Габрово в спортна зала "Орловец". Създадохме  Клуб за четене към библиотеката на читалището, което в момента изграждаме – тя работи и е отворена за всички възрасти.

2. Вие сте отличени в категорията "Участие в национални кампании" за участие в националната кампания "Изплети топлина". Разкажете повече?

Реализирането на една такава инициатива изисква време, труд и  средства, но крайният резултат – да помогнем на хора в нужда, ни мотивира да правим все повече и повече добри дела. А когато имаш сърце, за да приемаш болката на другите като своя, останалото няма значение.

3. Какво Ви дава доброволчеството?

Доброволчеството ни дава енергия и удовлетвореност. Така се чувстваме пълноценни. Когато знаем, че чрез нашия труд ще помогнем на някого да се стопли и да се усмихне, намираме сили да работим. Доброволчеството е изключителна човешка ценност, която прави всички по-щастливи – и тези, които получават подкрепа, и тези, които я дават.

4. Кой е най-ценният за Вас урок от доброволчеството?

Чрез доброволчеството ние се учим да бъдем по-добри. Ставаме още по-грижовни, още по-отговорни. Учим се да загърбваме своите проблеми, за да помагаме на други хора. И така израстваме като личности.

5. Какво е Вашето послание към габровци?

Животът не ни наказва. Той ни учи. Животът е серия от необходими уроци, следващи един след друг в идеална последователност. Когато не успяваме да усвоим някой урок, се налага да го повтаряме отново... и отново! А щом го научим, идва следващият. Уроците никога не свършват!

 

Терапевтичен център „Свети Илия“ – „Доброволец на годината – Габрово`2021“ Дневен център за пълнолетни лица с увреждания - „Доброволец на годината – Габрово`20“