Фонд на фондовете ще предостави на банките гаранции на стойност 170 млн. лева, с които ще се обезпечи портфейл от нови кредити в размер до 850 млн. лева в рамките на настоящата година.

Те ще послужат предимно за оборотни средства под формата на дългосрочни кредити до 10 години, като временна мярка за подпомагане на предприятията в периода на икономическа несигурност и рязко свиване на дейността им.

Фонд на Фондовете има вече действаща програма за подпомагане на самонаети лица и малки стартиращи предприятия с много кратка или почти никаква бизнес история, включително такива създадени от уязвими групи (хора с увреждания, млади до 29 години, безработни повече от 6 месеца).

Фондът работи за увеличаване на гъвкавостта на останалите си инструменти, които вече са на пазара.

https://www.fmfib.bg/bg/news/133-fond-na-fondovete-mobilizira-resurs-ot-400-mln-lv-v-otgovor-na-ikonomicheskite-posleditsi-ot-krizata?fbclid=IwAR3wz3UBuxAhm9l7cPluXdzIqFx6S3BiB-RzJ7l0N_UbjzyaJ41kSvAjjWI

„Твоят избор има значение“ подкрепя родното Правителството прие постановление, с което се въвежда задължение на хранителните вериги да предлагат продукция на местни (регионални) производители