БТПП издава сертификати за форсмажор за събития, които са се случили на територията на Р. България, тъй като документите, които го доказват могат да бъдат проверени

Габровска търговско-промишлена палата препоръчва следното :

- При настъпила невъзможност за изпълнение на сключени договори, отнасящи се за доставка на стоки, произведени в държавите под карантина, е задължително незабавно да бъде изпратено Уведомително писмо до партньора по договора за причините, които ще възпрепятстват и ще доведат до забава за неговото изпълнение. В случай че в договора е предвидено уведомлението да бъде потвърдено от БТПП, което е изискване за достоверна дата, можете да се обърнете към Експерта Търговски регистър в Габровска търговско-промишлена палата, който ще ви даде указания, как да се извърши заверка на подписа на управителя на фирмата, положен върху уведомителното писмо.

- Българската фирма следва да изиска от доставчика си в страната под карантина да ѝ предостави сертификат за форсмажор, издаден от съответната Търговска Палата в страната под карантина, съдържащ данни за провинцията/района, в която е обявена карантина на предприятието, намиращо се в тази провинция, датата на обявяване на карантината и датата на прекратяването ѝ.

- Българската фирма може да изиска от доставчика си в страната под карантина и друг документ, издаден от статистическите, здравните или други държавни органи на страната под карантина, с информация на провинциите/районите, в които е обявена карантина, начало и край на карантината, процент на заболеваемост в тези провинции/райони или други факти, доказващи форсмажорната ситуация.

https://www.facebook.com/EuropeDirectGabrovo/photos/a.694054757317571/2999779833411707/?type=3&theater

„Твоят избор има значение“ подкрепя родното Оборотни средства под формата на дългосрочни кредити до 10 години ще обезпечи Фонд на фондовете