Лагерът за иновации – Gabrovo innovation camp, получи номинация в категория „Община“ за националните награди „ПроКултура“ 2017 на Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК).

Дипломата за отличие бе връчена на Община Габрово по време на V национална конференция „Достъп на младите хора до култура: Дигиталните иновации“, която се състоя на 11 и 12 август 2017 г. в град Банско.

Първото издание на международния иновационен лагер – Gabrovo innovation camp, се проведе в началото на месец октомври 2016 г. Инициативата, която е уникална за България, активизира различни хора да изявят таланта си в търсене на иновативни решения по важни за съвременното общество теми. Включиха се 138 души, сред които 90 – на възраст от 15 до 29 години. Концепцията заложи на нетрадиционни места за срещи и диалог, на иновативни културни събития, изложби, работилници, смесица от изкуства, технологии и бизнес.

Годишните награди „ПроКултура“ за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура се връчват по случай 12 август, обявен от Организацията на обединените нации за Международeн ден на младежта. На сцената на юбилейния 20-и джаз фестивал в Банско организаторите от БАРОК и Граждански институт наградиха иновативни проекти от страната в осем категории.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. „ЕкоОбщина 2017“ награди Габрово за енергийната ефективност на сградите