Сдружение на Местни Ентусиасти, Шеговито Настроени Относно Нещата, Естествата, Щенията и Обобщенията – СМЕШНОНЕЩО – организира подписка в подкрепа на провеждането на референдум по следните общественозначими и жизненоважни за Габрово въпроси:

1. Подкрепяте ли лицата на макетите в Карнавала да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително участие в Карнавала?

3. Подкрепяте ли един лев (за всеки получен действителен глас) от годишната държавна субсидия на политическите партии и коалиции, да бъде превеждан в сметката на Карнавала?

Въпросите за референдума бяха поставени и формулирани по време на откриването на карнавалния сезон на 11 ноември в 11 часа и 11 минути от Сдружението. Книгата с подписката ще бъде на разположение в Залата с жирафите на музей „Дом на хумора и сатирата“, а след това (по график) в редица габровски институции. От Сдружението обръщат вниманието на гражданите към факта, че подписването ще става с пръстов отпечатък с цвят по избор.

Кметът на Габрово г-жа Таня Христова и областният управител на област Габрово Николай Сираков бяха сред първите, подкрепили референдум-дум!-а. Подписката беше подкрепена и от редица габровци, общественици и публични личности в града.

Междувременно в Габрово настъпи и Петото годишно време – Карнавалното. Точно в 11 часа и 11 минути пясъчният часовник започна да отброява дните до началото на Карнавал 2017, който ще бъде под мотото „Да изкукуригаме от смях“.

Повече снимки от събитието можете да видите в следния линк СМЕШНОНЕЩО

КАРНАВАЛ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ Карнавал 2017 се задава!