ДНИ НА КАМЕРНАТА МУЗИКА – 36-то издание

Художествена галерия “Христо Цокев”

Обновление на фестивалния афиш, разчупване на рутината и стереотипите, присъствие на класни изпълнители от България и чужбина – с това накратко се характеризира поредното издание на международния музикален фестивал Дни на камерната музика. От създаването му през 1976 г. до днес това е най-обширната фестивална програма - 9 концерта, с изключително разнообразен и широк  жанров спектър. Целта е да се задоволят почти всички вкусове и желания на високообразованата габровска публика, която по време на фестивалните вечери попълва анкетни карти и по този начин косвено влияе както на програмирането на Дните на камерната музика, така и на сезона на Габровския камерен оркестър. Част от концертите имат свое мото, което ще помогне на всички, които за първи път ще прекрачат прага на фестивалната зала, да се ориентират по-лесно в музикалните послания. По този начин организаторите от Община Габрово се надяват да провокират любопитството на младите хора и те да станат бъдеща публика на този фестивал – запазена марка за висока култура.
Всички концерти ще се състоят в  Художествената галерия „Христо Цокев” от 19 часа и ще бъдат съпътствани от изложба на художниците, участващи в септемврийския пленер по живопис в Боженци. На 15 септември, събота от 19 часа на сцената пред кафене „Имка”, от южната страна на Дома на културата, е предвиден и джаз концерт на открито.
Повече информация за концертите може да видите тук.
Лятна международна академия за драматургично писане “Да умреш от смях” 29 юли – 9 август 2017 Боженци – Габрово – София, България Празник на духовната музика