30 юни 2010

Авиошоу „Габрово 2010”

Леки летателни машини от цялата страна ще се съберат на 3 и 4 юли на летище Драгановци за участие в националното авиошоу „Габрово 2010”. Освен със самолети, гостите ще могат да полетят и с хеликоптер, мотоделтапланери, както и с мотопарапланери.
30 юни 2010

„На една ръка разстояние от големите”

Изложба „На една ръка разстояние от големите” ще бъде открита днес в Дома на хумора и сатирата. На нея ще бъдат представени творбите на шестнадесет момичета и момчета от детската школа на Ема Вертерова към сдружението по изкуствата „Априлов-Палаузов”. За експозицията всеки млад автор се представя най-малко с две рисунки, като повечето са с три и четири. Така най-доброто от свършеното по време на заниманията в школата ще бъде показано пред родители, приятели, туристи.
29 юни 2010

„Евросапиенс” гостува на Белгия

Домът на хумора и сатирата е поканен да гостува в Белгия с една от най-актуалните си колекции от карикатури – „Евросапиенс”. Поканата идва лично от г-н Руди Хейсенс – директор на Европейския център на карикатурата в гр. Крьосхойтем, където изложбата е вече аранжирана. Поводът за визитата е поемането на председателството на Европейския съюз от Белгия на 1 юли тази година.
29 юни 2010

Диспут „За и против легализацията на марихуаната”

Диспут на тема „За и против легализацията на марихуаната” ще се проведе днес в Габрово. Инициативата е във връзка с 26 юни – Световен ден за борба с дрогата, и се организира от Общинския съвет по наркотични вещества към Община Габрово, със съдействието на МОЛ Габрово. Диспутът ще се проведе от 14 часа на 3-ия етаж в търговския център и в него ще вземат участие доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества и Ученическия младежки съвет към Община Габрово.
29 юни 2010

Домът на хумора и сатирата представя „Криво седи – право съди”

Дали тази поговорка е все още валидна или трябва да се трансформира в „Право седи – криво съди” – над тази дилема предлага размисъл най-новата изложба в Дома на хумора и сатирата
29 юни 2010

Публично обсъждане за поемане на общински дълг за интегриран проект за водния цикъл на Габрово

На 23 февруари 2010 г. между Община Габрово и Министерството на околната среда и водите бе подписан Договор за безвъзмездна помощ 58111-СО77-268 за Проект 58111-77-268 Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово с продължителност 65 месеца. Проектът предвижда изпълнение на интегрирана инвестиционна програма - реконструкция на пречиствателна станция за питейни води, рехабилитация и подобряване на водоснабдителна система, рехабилитация и разширяване на канализационна мрежа, реконструкция на пречиствателна станция за отпадни води.
29 юни 2010

Публично обсъждане за поемане на общински дълг

На 12 януари 2009 г. между Община Габрово и Министерство на околната среда и водите бе подписан договор за безвъзмездна помощ № 58-131-С139 по проект 58-131-139-139 „Техническа помощ за подготовка на инвестиционно предложение за подобряване на ВиК инфраструктурата на квартали Борово, Велчевци, Славовци и Гачевци на гр. Габрово за последващо финансиране по приоритетна ос 1 на ОП „Околна среда 2007-2013”.
28 юни 2010

Читалищни дейци с признание от „Балкан фолк 2010”

Признание за своя труд в съхраняването на българското народно творчество получиха трима художествени ръководители на читалищни колективи от община Габрово.
28 юни 2010

Семинар за възможностите за финансиране на авиационната индустрия

Семинар на тема „Възможностите за финансиране на авиационната индустрия в България” ще се проведе по време на националното авиошоу „Габрово 2010”. Организатори на проявата са Българска асоциация на леката авиация и фондация „Приложни изследвания и комуникации” в партньорство с Община Габрово. Семинарът, на който ще присъстват представители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, ще бъде на 3 юли 2010 г., събота, на летище Драгановци.
28 юни 2010

Съобщение във връзка с възнагражденията за изборите

Община Габрово съобщава, че на 28 юни 2010 г. започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии за произведения частичен избор за кмет на 19 юни 2010 г.
27 юни 2010

Съболезнователен адрес

По повод кончината на почетния гражданин на Габрово и създател на Дома на хумора и сатирата Стефан Фъртунов, ВрИД кмет на Община Габрово инж. Калинка Пенева изпрати съболезнователен адрес до неговите близки. В него е записано:
26 юни 2010

Детски рисунки показват атмосферата на Боженци

Красотата на българските възрожденски къщи, китните дворове и калдъръмените улички на село Боженци са пресъздали участниците в 24-ия Национален детски пленер по живопис „Сбъдната приказка”. Инициативата се проведе от 20 до 24 юни 2010 г. в архитектурно-историческия резерват.
26 юни 2010

Габрово е домакин на държавно първенство по йога

На 26 и 27 юни 2010 г. Габрово ще бъде домакин на 15-ото Държавно първенство по артистична и класическа йога. Организатори на проявата са Министерството на физическото възпитание и спорта, Българската федерация по йога и Община Габрово. В надпреварата за спечелване на медалите се очаква да се включат 10 клуба и над 110 състезатели от цялата страна.
25 юни 2010

Днес изтича срокът за записване в „Каменица ФЕНкупа 2010"

Днес изтича срокът за записване в тазгодишното издание на квалификационния турнир от „Каменица ФЕНкупа”, на който Габрово ще бъде домакин. Отборите, които имат желание да участват в надпреварата, могат да се регистрират на интернет страницата на националния футболен турнир. Подадените след днешния ден заявки ще се разглеждат само в случай на възможност за включване на допълнителен брой отбори.
24 юни 2010

Представяне на новостите в достъпа до информация

Информационна среща на тема „Нови стандарти в областта на достъпа до информация” ще се състои на 24 юни 2010 г. от 10 часа в Ритуална зала на Община Габрово.
24 юни 2010

Нови информационни табели със соларно захранване

Информационните табели в центъра на Габрово вече са със соларно захранване. Със средства от програмата за развитие на туризма за 2010 година са подменени седем табла, три от които са със слънчеви батерии.
24 юни 2010

„Да се смеем заедно, а не един другиму”

Фотографска изложба под надслов „Да се смеем заедно, а не един другиму” ще бъде открита на 24 юни 2010 г. в Дома на хумора и сатирата. Експозицията е част от програмата за отбелязване на обявената от ЮНЕСКО 2010-та, като Международната година за сближаване на културите. В своеобразния диалог между културите се включват четирима фотографи от Иран и осем запалени представители на „Бургаско фотографско общество” (БФО).
23 юни 2010

23 юни – Ден на служителя в държавната администрация

През 2002 г. Общото събрание на ООН обявява днешния ден за Международен ден на държавната служба и призовава държавите–членки да организират специални събития за открояване на приноса на държавната служба в процеса на развитие. България се присъединява към тази инициатива през 2006 г., когато с Решение № 48 на Министерски съвет 23 юни става Ден на служителя в държавната администрация.