В следващите три дни на територия на габровска област започва изпълнението на т.н. Втора фаза от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, съобщи днес директорът на РЗИ – Габрово д-р Николай Пенчоков. Тя ще обхване основно педагогически и непедагогически персонал от община Габрово, и възрастни хора, настанени в социални услуги в община Севлиево.

Желаещите да се ваксинират във Втората фаза от габровска област са над 600 души.

Имунизациите на педагозите в Габрово ще се извършват в два специализирани имунизационни кабинета, единият се намира в областната болница - МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, а другият - в Първа база на Диагностично – консултативен център І – Габрово.

В Севлиево имунизациите ще се извършват от общопрактикуващите лекари, които отговарят за пациентите в съответните социални заведения.

Имунизациите ще се извършват при стриктна организация. Желаещите мога да се записват за ваксиниране в съответните имунизационните кабинети, тъй като ваксини ще бъдат доставяни регулярно и през следващите седмици, уточни д-р Пенчоков.

Първата фаза на ваксиниране, която беше насочена към медицински лица остава отворена за желаещи имунизация на по-късен етап.

Повече чуйте от д-р Николай Пенчоков в  звуковия файл.

Снимка: Министерство на здравеопазването