Пътищата в общината сe почистват и обработват. Продължава почистването на второстепенни улици, уширяване на кръстовища и почистване на джобовете на спирките. Снежната покривка в централна градска част е около 17 см., във високите части на общината до 35 см.

Пътните настилки в областта са почистени и се опесъчават, проходими при зимни условия.

На прохода Шипка температурата е минус 5 градуса, вали сняг. Пътната настилка е обработена, снежната покривка е около 40 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.  

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Снежната покривка там е 40 см, температурата е минус 5 градус, мъгла с видимост 50м.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Няма населени места без електроснабдяване.

Времето в Габрово е облачно със слаб снеговалеж, температурата на въздуха е 0 градуса, а влажността - 95%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Днес облачността над страната ще бъде предимно значителна. В планинските райони, а до обяд и в Източна България, все още ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 1° и 6°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по откритите части - до силен северозападен вятър. С него температурите ще се понижават и към 14ч . на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.

 

Таня Христова: „Работим активно за деинституционализация на грижата за възрастни хора“
12 януари 2021
COVID-19 бюлетин
13 януари 2021