Пътищата в общината сe почистват и обработват. Снежната покривка в централна градска част е около 12 см., във високите части на общината до 20 см.

Пътните настилки в областта се почистват и опесъчават, проходими при зимни условия. За днес има обявен жълт код за образуване на полидици. Карайте с повишено внимание!

На прохода Шипка температурата е минус 1 градус, вали сняг. Пътната настилка е обработена, снежната покривка е около 20 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.  

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Снежната покривка там е 20 см, температурата е минус 1 градус, умерен снеговалеж.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт имат затруднения и се движат със закъснение.

Няма населени места без електроснабдяване.

Времето в Габрово е облачно със снеговалеж, температурата на въздуха е 0 градуса, а влажността - 95%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане ще е близко до средното и ще е без съществена промяна.

Днес валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат и облачността там ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува студен въздух и на места в западните райони ще има условия за заледявания и поледици. Температурите ще се понижават, в повечето райони максималните ще са между 1° и 6°, по-високи - в източните райони от страната.

В планините ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.