Община Габрово набира заявления за предоставяне на услугата „Топъл обяд“.

Желаещите могат да подадат документите си в звено „Заведения за социални услуги“ – кв. „Христо Ботев“, ул. „Ивайло“ № 13.  

Храната – супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт, се доставя до дома на потребителите всеки работен ден. Обхванати са възрастни над 65 г. без никакви доходи или с такива под линията на бедност, както и хора с увреждания, които не могат да осигурят сами прехраната си.

Допустимите целеви групи са:

  • Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност;
  • Хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, които заради възрастта си или увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;
  • Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа;
  • Лица – обект на социално подпомагане, с установена нужда от допълнителна подкрепа в условията на извънредна епидемична обстановка, които са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Всяко подадено заявление подлежи на проверка от Дирекция „Социално подпомагане“ – Габрово за идентифициране и потвърждение на лицата за принадлежността към определена целева група.

Подкрепата ще обхване 230 нуждаещи се от Габрово и селата. Дейностите се финансират чрез операция „Топъл обяд в условия на пандемията от Ковид-19“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.

Социалната услуга първоначално ще се предоставя до края на месец април 2021 г., след което се очаква срокът да бъде удължен.

Повече информация може да бъде получена на телефони – 066 806 022, 066 806 551, както и на ел. поща zsu.gabrovo@abv.bg, всеки работен ден от 08:00 до 16:30 часа.

Образци на документи за изтегляне:

Заявление – декларация 

Декларация – данъчна и осигурителна информация

*Снимката е илюстративна