По случай 7 април – Световен ден на здравето и професионален празник на медиците – Домът на хумора и сатирата гостува с нова изложба във фоайето-галерия на Функционалното отделение на Областната болница „Д-р Тота Венкова” в Габрово.

След няколкото поредни гостуващи изложби от карикатури, този път Веселата къща предлага на лекарите и пациентите доза хумор и ведро настроение с хумористични фотографии.

Тематичната колекция „Усмивката” е част от художествения фонд „Хумор на народите” на ДХС и включва 21 творби на изявени майстори на фотографията, участвали през годините в Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата. С по една творба са представени известните наши фотографи Антоан Божинов, Иво Бобев, Люлин Стаменов и Ставри Церовски, а останалите 17 фотографии са на творци от Австрия, Финландия, Русия, Украйна, Беларус, Чехия, Иран, Корея и САЩ. Обединени от общата тема за усмивката, фотографиите разкриват редица весели моменти и щастливи физиономии, заразяващи с жизнерадост и добро настроение всеки зрител.

Напомняйки на габровските медици, че усмивката е най-евтиният начин за подобряване на външния вид, екипът на Дома на хумора и сатирата поздравява всички лекари, медицински сестри и служители на болницата с техния празник и им пожелава успехи в благородната професия и повече поводи за усмивки в ежедневието.

Кметът на Габрово Томислав Дончев участва в конференция заедно с кмета на Щутгарт д-р Волфганг Шустер
6 април 2009
Община Габрово залесява в седмицата на гората
9 април 2009