През нощта срещу 10 декември и през деня ще има значителни валежи от дъжд. Очакваните сумарни количества ще са до 25 л/кв.м.

Прогноза за България за 10.12.2020 г. 

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

През нощта и утре ще бъде облачно с валежи от дъжд, значителни на много места в Южна България. През деня в Северозападна България, а след обяд и в източните райони валежите временно ще спрат. В Източна България, а през нощта и по долината на Струма ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат от минус 1° в Северозападна България, където ще има и поледици, до 10° в югоизточните райони. Максималните отново ще се в широки граници - от 4° в северозападните до 13°-14° в източните райони.

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1200-1300 метра от сняг. В Рило-Родопската област и Централна Стара планина снеговалежите ще са значителни. Ще духа силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.