Кампания „Зелено Габрово“ приключи и вече с нетърпение чакаме пролетта, когато резултатите от нея ще започнат да ни радват. По време на инициативата, ръководена от екипа на общинско предприятие „Благоустрояване“, бяха раздадени декоративна растителност, цветя и луковици - на доброволци от различни квартали на града, села на община Габрово, училища и читалища, които ги посадиха и ще се грижат за тях.

В рамките на инициативата ОП „Благоустрояване“ подари над 6500 бр. посадъчен материал и декоративни растения, от които 4000 бр. луковици на лалета и около 2000 броя сезонни, многогодишни цветя и декоративни храсти, произведени в оранжериите на предприятието. 

Целта на кампанията е да събуди наблюдателността, отношението и любовта към природата и нейното опазване, да инициира развитието, обогатяването и съхранението на градското биоразнообразие, да обнови и подобри мястото за отдих пред жилището ни или площадката, на която играят децата ни.

Благодарим на всички, които се включиха и им желаем благоуханни и красиви градинки!

А в линка можете да видите видеото, което изработиха учениците от IV А клас на училище "Отец Паисий" в Габрово, с класен ръководител г-жа Мариана Кръстева, г-жа Ирена Колева - учител в ГЦОУД и г-н Георги Вълчев - помощник №1. Те са едни от участниците в кампанията!