По повод 25-годишнината от създаването на „ЕСРИ България“ и във връзка със Световния ден на географските информационни системи (ГИС) компанията обяви национален конкурс за фотография под надслов „Любими места на картата на България“.

Надпреварата има за цел да предостави възможност на всеки да покаже и популяризира любимите си места в страната, като сподели своите красиви открития – природни, културни, археологически, исторически и други, чрез заснети от него фотографии.

Желаещите могат да се включат в конкурса с неограничен брой снимки – с размер до 10 МB всяка, като ги изпратят чрез уеб ГИС форма. Кадрите трябва да са придружени с кратко завладяващо заглавие и информация за местоположението.

На финала чрез всички, отговарящи на условията, фотографии ще бъде създадена интерактивна ГИС карта с най-любимите и впечатляващи кътчета на България. Специално жури ще отличи три фотографии на първо, второ и трето място, а авторите им ще спечелят ваучери за фотографски курс от „Фотопавилион“. Големият победител ще получи и ваучер на стойност 300 лв. за покупка на фото или видео техника, аксесоари или консумативи по избор.

Крайният срок за изпращане на снимките е 4 декември 2020 г., а победителите ще бъдат обявени на 10 декември в уебсайта и фейсбук страницата на „ЕСРИ България“.

Повече информация за конкурса и условията за участие са публикувани на: https://bit.ly/3najSj5.

Световният ГИС ден ще бъде отбелязан от компанията на 18 ноември. От ЕСРИ определят датата като „основна трибуна за споделяне и обмяна на опит за новостите в сферата на геопространствените технологии“.

Кризисната социална кухня работи, доставката на продукти и лекарства по домовете продължава
9 ноември 2020
Графика от Илия Пашов е акцент на месец ноември в ХГ "Христо Цокев"
9 ноември 2020