Повече от 60 чувала боклук бяха събрани по време на пролетното почистване в Архитектурно-исторически резерват „Боженци”. В акцията участваха администрацията на музея, хора от селото и 30 младежи доброволци от цялата страна, организирани от Академично дружество на младежкото ДПС – Габрово. Освен че се включиха активно в почистването, младежите се запознаха и с историята на селото.

В селото са засадени и близо 100 корена различни видове рози, които да радват посетителите.

Община Габрово изразява благодарност на живущите на ул.”Ген. Никола Рязков” 17 в Габрово, които първи от гражданите започнаха почистването, макар и по-рано от обявения срок.

Официалните дати за общоградското почистване са 9 и 10 април – събота и неделя. За да може повече габровци да се включат в кампанията, както и за да се облекчи работата по сметосъбирането, срокът за общоградското почистване ще бъде удължен до 17 април, включително. Събраните в чували или на снопове битови и растителни отпадъци може да се оставят на най-близката контейнерна площадка.

На места, където това е невъзможно, може да се подава информация за местонахождението и количеството на събраните отпадъци на тел.: 070014410, 066/818359 или лично на служебния вход в сградата на Община Габрово в обявените дни: от 9 до 17 април 2011 г. (от 8:30 до 17:00 часа). Отпадъците ще бъдат извозени до общинското депо за ТБО от фирма “Благоустрояване” ЕООД безплатно за всички габровци.

Приканваме габровските фирми също да се включат в кампанията „Повече природа за нашите деца” като почистят някои от парковете и детските площадки. Повече информация за тези райони може да получите на телефон 066/80-65-91.

Ученическият младежки съвет даде старт на кампанията по пролетното почистване
25 март 2011
Проф. Георги Чапкънов присъди награди в Габрово
29 март 2011