Рекорден брой участници събра второто издание на нестандартната и весела надпревара „Мама е добър „шофьор“, която се проведе днес в Градинката с мечето.

На стартовата линия застанаха общо 30 екипажа. Сред тях освен традиционната комбинация – майка с дете в количка, се включиха още трима бащи, един дядо и три баби със своите внучета.

Ентусиастите преминаха по маркирано трасе, демонстрирайки умения за спринтиране между конуси, правилно разделно изхвърляне на отпадъци, смяна на памперс и повиване на бебе в парка.

Участниците показаха отлична физическа форма, техничност, бързина и прецизно изпълнение на регламента. Сред най-атрактивните отбори бяха майки с двойни колички, раница на гърба, с дете в ръце и пате-проходилка, участници с мини МПС, пешеходни състезатели в стил „ръка за ръка“.

  

Видяхме нови стилове на придвижване в градски условия – умерен спринт, крос-ръченица, балетна стъпка, скорост на две гуми и в галоп с ускорение.

  

Финалист в надпреварата стана Силвия Петрова, която, въпреки че управляваше количка с близнаците Емил и Станислав на 1 г. и 7 м., постигна най-добро време от 00:53 секунди.

На второ място с резултат от 00:58 секунди се нареди Микаела Кулева с 8-месечната Деа, а третото място зае Златина Дафинова с Велизара на 4 месеца, която преодоля препятствията за 00:59 секунди.

  

Първенците бяха наградени от партньорите на инициативата фирма „Аванс“ ООД и козметична линия „Бебо“ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово, Държавен куклен театър – Габрово и Общинско предприятие „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

  

Бяха връчени специални отличия за най-малък участник, за най-атрактивно представяне и за правилно разделно изхвърляне на отпадъци. Таткото Александър Маджуров зарадва всички състезатели с вкусни курабийки с късметче. Кметът Таня Христова също наблюдава надпреварата и приветства присъстващите.

  

В унисон с голямата екоцел за опазване на околната среда от вредните емисии на автомобилите, но и от безразборното изхвърляне на отпадъци, бе краткият етюд, изпълнен по време на играта.

Събитието „Мама е добър „шофьор“ е част от инициативите на Община Габрово за Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 до 22 септември.

  

Община Габрово поздравява всички участници, деца и родители за емоцията и запомнящото се присъствие! Ще Ви очакваме на старта на „Мама е добър „шофьор“ 3 следващата година!

Повече снимки от събитието можете да разгледате във фейсбук страницата на Община Габрово.

 

 

 

Реализирани и активни в Габрово! Кои са новите проекти по Програма Младежки дейности
18 Септември 2020
18 септември, ДХС - Много шум за нещо!
18 Септември 2020