Откриване на огледална зала, нов музеен магазин, атрактивна програма с изложби в Музея на хумора и сатирата - наистина много шум за нещо и то в един ден. Всички тези събития са част от многобразната програма на културните ни институти, с която тази година отбелязваме 160 години от обявяването на Габрово за град.

"Много ми е приятно и изключително любопитно да видя всички нови неща в Дома на хумора. Само слушайки за всичко това ми се струва, че те издигат музея на съвсем друго ниво – много по-модерно, по-близко до хората, още по-професионално, артистично, световно. Така че ще бъда много кратка, за да преминем по-бързо към специалната част от вечерта.    

Опитах се да се сетя за някои известни огледала.

Огледалото на Снежанка –  което дава отговора „Коя е най-красива на земята?“

Огледалото на Алиса, през която тя минава в Огледалния свят и преживява невероятни приключения.

Огледалото Еиналеж в Хари Потър, което е способно да те доведе до пристрастяване като ти показва най-съкровеното ти желание. 

Огледалото на едно кръстовище, през което минавам всеки ден и се оказва изключително полезно при шофиране…. 

Пожелавам на огледалата тук да станат също толкова известни, вълшебни, полезни и търсени, като тези, които споменах. Всъщност вълшебни явно те вече са, защото разбрахме, че хората са убедени, че в Дома на хумора е имало зала с огледала и са я посещавали, а такава никога не е съществувала. Така че със сигурност ще бъдат много обичани и дълголетни.

Пожелавам успех и дълголетие и на магазина. Сигурна съм, че ще се превърне в сувенирното сърце на града. В посланик на Габрово по света, който ще изпраща габровския хумор по всички географски ширини и дължини и ще работи за всички нас, за града ни, за бизнеса, за хората, защото няма по-добро представяне от това, че сме усмихнати и креативни."

Таня Христова, кмет на община Габрово

Снимки в галерията

Рекорден брой участници в „Мама е добър „шофьор“ 2
18 Септември 2020
Федерация по текбол беше учредена в Габрово след Текбол Габрово оупън
19 Септември 2020