Ротари клуб – Габрово дари на всички училища от Габрово, Трявна и Плачковци безконтактни инфрачервени стационарни термометри.

Те измерват телесната температура за по-малко от секунда, което ще улесни всекидневния мониторинг при влизане в училище. Целта е лесно и бързо да се установяват симптоми на настинка и грип, не само в извънредната епидемиологична обстановка.

"Отчитайки огромната отговорност пред българската образователна система в условията на COVID 19, идеята за това дарение срещна подкрепата на всички членове на клуба, се казва в съобщение до медиите. Ротарианци се срещнаха с директорите на училищата и връчиха поздравителни адреси по случай първия учебен ден. Нашето послание към всички учители е да продължават с много любов, търпение и всеотдайност да работят в изграждането на ученолюбиви, знаещи и можещи млади поколения. Пожелаваме на всички ученици да бъдат здрави, дръзки и упорити в начинанията си, да сбъдват мечтите си и да не престават да мечтаят. Успешна да е новата учебна година!"

Създадена преди повече от 25 години в Габрово, неправителствената организация реализира разнообразни инициативи в подкрепа на децата и младите хора. Младежката организация Интеракт, подкрепяна организационно и финансово от Ротари клуб - Габрово, привлича младежи от 12 до 18 години и цели „отглеждане“ на лидери, на млади хора, готови да служат на общността.

"Хор на габровските момчета“ е още един проект, който продължава една от добрите традиции в общността и цели изява на певческите таланти на момчета от 6 до 12 години.

Снимки от откриването на учебната година в Габрово можете да видите в ЛИНКА.

 

Доброволци от Габрово - участници в Ученическия легион (1885 г.)
15 Септември 2020
Специална книжка посветена на Габрово получиха всички първокласници
15 Септември 2020