На 12 септември от 10:00 часа в зала "Възраждане", гр. Габрово ще се проведе финалът на петото издание на Gabrovo Innovation Camp #ГАБРОВО ХАКАТОН. Участниците в него разработват иновативни мобилни приложения, свързани с конкретен проблем, недостатък или потенциал на община Габрово в три тематични предизвикателства: CODE: ЗЕЛЕНО, ГРАЖДАНИТЕ.NET и ТУРИЗЪМ@ГАБРОВО.

Началото на тазгодишната инициатива беше дадено на 10 юни 2020 г., а записаните 16 отбора преминаха през няколко етапа на селекция. На финалната права ще застанат 6 отбора с техните ментори, а именно ЕкоКултура с ментор Христо Симеонов, Komitet.bg с ментор Цветан Цветанов, KELVIN с ментор Ираван Хира, GuardNet с ментор Петър Шарков, GabrovoIsTheBest с ментор Ивайло Братанов и Culture Squad с ментор Йордан Пенев.

След два месеца работа и менторска подкрепа във виртуална среда, ще посрещнем шестте финалиста в Габрово, а компетентно жури ще определи отборът носител на голямата награда от 10 000 лв.

Първият по рода си хакатон в Габрово и кулминацията ще бъдат предавани на живо на сайта на Община Габрово, както и в официалния youtube канал на институцията.

https://www.youtube.com/watch?v=amgDlbWwzww 

https://gabrovo.bg/cameras/zalaV.html 

Изложба с творби от Националния пленер по живопис „БОЖЕНЦИ“ 2020
10 Септември 2020
Днес е крайният срок за идеи и предложения за благоустрояването на крайречната зона
11 Септември 2020