До 31 октомври 2020 г. се удължава срокът на целевата програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация“.

Поради епидемичната обстановка в страната се очаква след тази дата услугата да бъде продължена до края на годината.

Благодарение на програмата 200 най-уязвими от пандемията Ковид-19 хора от Габрово и селата получават храна в домовете си.

За да оказва подкрепата, Община Габрово ще получи още 24 360 лв. от държавния бюджет чрез Агенцията за социално подпомагане. Така общият размер на безвъзмездните средства по проекта до момента става 73 080 лв.

От началото на месец май 2020 г. ежедневна помощ получават възрастни над 65 г. без никакви доходи или с такива под линията на бедност, както и хора с увреждания, които не могат да осигурят сами потребностите си от храна.

Безплатният обяд включва супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт. Доставя се до дома на потребителите в работни дни. Хората получават и съдействие за закупуване на хранителни продукти, вещи от първа необходимост и лекарства (с техни средства или с пари, извън проекта).

Дейностите се ръководят от „Заведения за социални услуги“ – Габрово. Информация за лица в нужда може да бъде подавана на телефони – 066 806 022, 066 806 551, както и на ел. поща zsu.gabrovo@abv.bg, всеки работен ден от 08:00 до 16:30 часа.

Снимката е илюстративна © МТСП