За първи път тази година отбелязахме виртуално Световния ден на околната среда, а резултатите показаха, че добрите ни мисли към нашата Земя са по-силни, по-добри и по-целенасочени.

Кампанията „Време за природа“, посветена на Световния ден на околната среда, предложи три категории с интригуващо съдържание и възможност габровци да се впуснат в предизвикателство с много награди.

Виртуалната еко викторина провокира участниците да дадат отговор на въпроси, свързани с опазването на природата, но и да научат интересни факти за Земята, отпадъците и тяхното разделно събиране. Първото предизвикателство във викторината бе видео флаш моб – кратък клип, започващ тривиално, но завършващ с неочакван финал. Клипът, събрал вече над 700 гледания, може да видите ТУК.

Последният въпрос във викторината пък предизвика участниците да оставят своето послание до природата. Посланията може да прочетете ТУК.

В двете творчески категории „Моето цветно/чисто място“ и „Изкуство от отпадък“ бяха получени изключително артистични и пъстри снимки. Всички те са публикувани и могат да бъдат видени ТУК.

Крайният резултат от инициативата показва 161 наградени участници, чийто имена може да видите ТУК.

Организаторите на инициативата ще се свържат с всички наградени, а връчването на наградите ще започне от понеделник, 6 юли 2020г.

Община Габрово благодари на всички, включили се в предизвикателството „Време за природа“.

Културна ценност на месец юли в РИМ - Габрово е чиния за „Благотворителна фондация Пенчо Иванов Семов“
1 юли 2020
Новият инвестиционен профил на Габрово вече достъпен
1 юли 2020