Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово обявиха конкурс за фотоесе на тема „Рецепта за щастие“, посветен на 26 юни - Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. С радост обявяваме победителите, които се отличиха с фотографски талант и вдъхновяващи послания.

1 място – Кристина Костадинова от Национална Априловска гимназия, град Габрово

2 място – Вилияна Николова от Национална Априловска гимназия, град Габрово

3 място – Мартина Недкова от 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо“, град София

Присъждат се и две поощрителни награди на:

Камелия Тодорова и Виктория Христова  от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово.

А какъв ден е 26 юни?

Ден, в който всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с наркотиците.

Службата на ООН по наркотиците и престъпността (UNODC) ежегодно организира  Световна кампания по повод 26 юни. Мотото за 2020 година е „По-добри знания, за по-добри грижи“ („Better Knowledge for Better Care”). Целта е специалистите работещи в сферата на превенцията и лечението на наркотичната зависимост, да обединят усилията си в този ден, за да достигнат до повече хора, към които да отправят своето послание за по-добър живот.

За да има повече информация, за да има по-добра превенция, за да се постигнат по-добри резултати в тази неравностойна битка, е важно да сме солидарни със засегнатите от наркотичната зависимост и техните семейства. Да не разчитаме на случайността, че този проблем няма да засегне нашите деца, както и да не се доверяваме на източници на информация, които не са достоверни.

А най-искрените послания за живот, свободен от зависимости и най-успешните „рецепти за щастие“ може да прочетете именно във фотоесетата на младите хора,  участвали в конкурса, които са публикувани в шести брой на електронния бюлетин на Превантивно – информационния център, който е изцяло посветен на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици!

Изтегли бюлетина тук.

https://drive.google.com/file/d/1UyZY22B5rotRHw-J313wXF0Srn2b4opG/view?usp=sharing

Напомняме - гратисният период на зоните за платено паркиране изтича на 30 юни
25 юни 2020
Без винетки до кв. Войново от следващата година
26 юни 2020