Една по-различна церемония "Дарования и постижения" отбеляза успехите на габровските ученици и то не само поради липсата на многобройната обикновено публика и маските, с които всеки от тях получи своята грамота.

На тържествения ритуал бяха наградени само учениците, завършващи 12 клас с постижения в областта на науката, изкуството и спорта. Номинирани бяха 23 зрелостници от Национална Априловска гимназия, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ПТГ „Д-р Никола Василиади“ и ПГТ „Пенчо Семов“, които получиха удостоверение за постигнати резултати и предметни награди, а имената им бяха всписани в Почетната книга.

За изявите през учебната 2019/2020 година и постигнатите успехи в различни области бяха връчени удостоверения на общо 189 ученици от I – XI клас , които обаче те получиха заедно с документите си за завършена учебна година.

Поради епидемичната обстановка в страната не бяха проведени състезанията и олимпиадите, съгласно графиците, заложени в Националния календар на Министерството на образованието и науката, затова наградените бяха за периода от 10.04.2019 г. до 24.05.2020 година.

В навечерието на празника на Народните будители, след приключване на финалните кръгове на националните състезания и олимпиади, предстои номиниране и вписване имената в Почетната книга „Дарования и постижения“ на всички ученици, чиито успехи предстоят.

 

 

ИКОНОМИЧЕСКА БИБЛИОТЕКА ЩЕ ОТВОРИ ВРАТИ В ОИЦ-ГАБРОВО
25 юни 2020
Заедно за бъдещето на Габрово
25 юни 2020