Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци от домакинствата е инициатива на Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“, която позволява на габровци по лесен и удобен начин да предадат своите разделно събрани отпадъци. Събраните количества отпадъци се насочват за рециклиране, обезвреждане или оползотворяване.

През месец юли мобилният пункт продължава своята дейност, като е предвиден график за дните от 1 до 18 юли, включително. В дните до края на месеца, които не са посочени в графика, разделно събраните отпадъци от домакинствата ще се събират чрез предварително подадаване на заявка на тел.: 066 985 029. При подаването на заявка служителите от ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ ще уточнят с гражданите мястото и датата, на която ще бъде извършено посещение на съответния адрес за приемане на отпадъците.

В началото на месец юли, на 1 и 2 юли, пунктът ще посети съответно кв. Трендафил 2 и кв. Трендафил 1. На 3 юли пунктът ще бъде в кварталите Стефановци, Бойката, Златари и Тончевци.

Работното време на мобилния пункт е от вторник до събота (включително), от 14:30 до 18:00 часа.

Пълният график и останалите точките по трасето на пункта за месец юли може да видите ТУК.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

Продължава и кампанията с награди. Всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата - Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата – пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.

Повече за дейността на мобилния пункт може да прочетете ТУК

НИКОЛАЙ ДАЧЕВ: "С ГАБРОВО В СЪРЦЕТО"
24 юни 2020
ИКОНОМИЧЕСКА БИБЛИОТЕКА ЩЕ ОТВОРИ ВРАТИ В ОИЦ-ГАБРОВО
25 юни 2020