Областният съвет при кризи бедствия и аварии при РЗИ отмени забраната за провеждане на пазари тип „битак“ на територията на област Габрово.

Със заповед на кмета на Габрово, за провеждането му в града, е определена всяка събота от 08:00 часа до 14:00 часа по ул. „Свищовска“, от пресечката с бул. „Могильов“ до пресечката с ул. „Лястовичка“.

Търговията на открито се извършва след заплатена такса по чл. 21 от Наредбата за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Габрово, като заплащането на таксата се извършва на място, на упълномощен представител на организатора. Организацията за провеждане на  базара е възложена на „Общински инспекторат“. Разполагането на търговските щандове върху определената търговска площ се извършва по указание. Гражданите, извършващи търговия на открито, са длъжни да почистят определената им търговска площ преди напускане на базара.

Във връзка с провеждането на базара, движението на моторни превозни средства се преустановява всяка събота във времето от 07:00 часа до 15:00 часа в района на ул. „Свищовска“ от пресечката с бул. „Могильов“ до пресечката с ул. „Лястовичка“.

 

Ученици от ПМГ са сред финалистите в конкурса CodeIT
16 юни 2020
Програма „Топъл обяд“ се удължава до 24 юли
17 юни 2020