До 31 август 2020 г. се удължава срокът за подаване на проекти в кампанията „Моята професия, моето бъдеще“, организирана от портала на българските общини KМЕТА.bg.

Всеки студент у нас има шанс да впечатли 9 големи компании като разработи проект по зададена тема. Най-добрите стратегии ще си поделят награден фонд от 18 000 лева. Инициативата стартира на 11 май 2020 г. в партньорство с 29 български университета, сред които и Технически университет – Габрово, а патрон е Министерството на труда и социалната политика.

Първоначалният замисъл бе младите хора да разработят и изпратят проектите си до 15 юни. Заради желанието на мнозина студенти да участват, които сега са възпрепятствани заради съвпадението на активния период за писане на проекти със студентската сесия, организаторите удължават срока.

До края на месец август всички желаещи студенти могат да подадат своята кандидатура, като се регистрират и изпратят иновативен проект на специално създадената платформа – ТУК.

Всеки участник може да изпраща до един авторски проект по избор от девет предварително зададени теми и професионални области, като изрично трябва да посочи за коя компания е направена разработката.

Идеята е да се помогне на родния бизнес в търсенето на квалифицирани служители и да се съдейства за изграждането на тясна връзка между учебните заведения и предприемачите. Конкурсът е възможност за талантливите млади специалисти да бъдат открити от най-подходящия за тях работодател.

Спонсори на инициативата са „Пощенска банка“, „Виваком“, „Аурубис България“, „Нова Броудкастинг Груп“, „Филип Морис – България“, „Джи Пи Груп“, TheMayor.EU, ДП „Ръководство на въздушното движение“ и „Риск Електроник“.

Жури, съставено от партньорите, ще определи печелившите проекти. Всяка от представените фирми има право да избере само един победител по анонсираната тема, който ще получи парична награда в размер на 2 000 лв., както и възможност за кариерно развитие в съответната компания. Оценката и класирането на победителите ще бъдат през септември, а допълнително ще се уточни датата на официалната церемония за награждаването.

Повече информация за темите и общите условия за участие в кампанията „Моята професия – моето бъдеще“ можете да намерите на интернет страницата на Kmeta.bg.

Внимание, валежна седмица - не излизайте без чадър!
15 юни 2020
100 години от рождението на арх. Карл Кандулков
16 юни 2020