След три месеца социална дистанция и спиране на работа с въвеждането на извънредно положение,  Държавен куклен театър – Габрово отваря врати  тази неделя, 14 юни, с две представления - от 11.00 и 12.30 часа на постановката „Глупавият вълк“.

В сградата и салона на театъра са изпълнени всички мерки, съобразно изискванията за провеждане на събития на закрито. Пълняемостта на залата ще бъде 30%, осигурени са дезинфектанти на входа, а потокът от хора ще бъде контролиран с цел спазване на необходимата дистанция. Осигурен е втори изход, с който се избягва контакт между влизащи и излизащи от сградата.

Екипът на Държавен куклен театър – Габрово вярва в своята публика и с нетърпение очаква неделния ден, като споделя: „Желанието ни да бъдем отново заедно с нашата любима публика скоро ще се сбъдне. Мили малки приятели, дори да не познаем лицата ви зад маските, радостните искри в очите ви ще са най-голямата ни награда за дългото търпение! Обещаваме ви топло посрещане и безкрайна забава с историята на глупавия вълк!“.