Доброволческият екип към Община Габрово, сформиран в подкрепа на изпълнението на мерките, свързани с ограничаване на пандемията от Covid-19, инициира кампания за набиране на рисунки, с които децата на Габрово да покажат своето отношение  към труда на хората, ангажирани с грижата за здравето и сигурността на всички нас в последните месеци.

В инициативата се включиха 55 деца на възраст от 1 до 14 години от габровски училища и детски градини. Част от тях не само рисуваха, но на своите рисунки отправиха послания и благодарности към лекари, полицаи, пожарникари.

“Поклон пред всички Вас, лекари и медицински работници! Вие ни показвате какво е отдаденост, сила и борбеност. Изпитанието Ковид – 19, пред което сме изправени и ние – децата, е голямо, но ще се справим, защото сме заедно и спазваме правилата! БЛАГОДАРИМ ВИ!“, това е написала Андреана Косева от 3б клас на ОУ „Неофит Рилски“ върху своята рисунка.

Рисунките и посланията на децата вече достигнаха хората, за които са предназначени.

Благодарностите към медиците и здравните работници бяха връчени на директорът на габровската болница д-р Минко Михов и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Николай Пенчоков.

Признателността на децата към полицаите получи директорът на ОД на МВР старши комисар Борислав Муеров, а към пожарникарите – директорът на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Георги Русинов.

Община Габрово и Доброволческият екип в подкрепа на мерките срещу Covid-19 благодарят на децата, на техните родители и учители, за това, че ни дариха красота, доброта, вяра, насърчение и надежда.

Рисунките на децата вижте тук: "Децата на Габрово благодарят!"