Община Габрово обяви банкова сметка, по която желаещите да дарят средства за борбата с Covid -19 могат да преведат своите дарения.

Те ще бъдат използвани за нуждите на социалните дейности, свързани с коронавируса.

С тях ще бъдат купувани продукти за приготвяне на храна в кризисната социална кухня. Ще бъдат подпомагани семейства, изпаднали временно в затруднение. Ще се осигуряват маски и предпазни облекла за доброволците, които пазаруват вместо възрастни и трудно подвижни хора,  маски и предпазни облекла за доброволците, които пазаруват за хора, поставени под карантина и за доброволци, които са ангажирани с дезинфекционни и други дейности.  

 

Сметката на Община Габрово е:

IBAN: BG 58STSA93008460754400

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

Код за вид плащане:

445100 за дарения от страната

445200 за дарения от чужбина

 

Основание за плащане: Дарение - Covid-19

 

Благодарим на всички, които до момента подкрепиха усилията на Община Габрово – с работата си, с финансови и предпазни средства, храни и други. Повече информация за дарителите можете да получите в линка.  https://gabrovo.bg/bg/page/1414

Благодарим и на доброволците на Община Габрово, които са изключително активни, отговорни и инициатори на обявяването на банковата сметка.

 

#Заедно ще се справим!

Ръкописът на Георги Бочаров „Как се извършват светлите дни на Воскресение” - културна ценност на РИМ – Габрово за месец април
14 април 2020
Ако имате собствен бизнес - полезна информация за мерките, от които можете да се възползвате в извънредната ситуация
15 април 2020