Извънредно съобщение от щаба на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно – информационния център към Община Габрово:

„Представяме ви нашата актуална доза новини - електронен бюлетин „СвобО/Удни“, Брой №1, с който отправяме призив към нашите читатели – родители, учители, ученици, специалисти – да останат вкъщи по време на извънредното положение и да не спират да ни търсят, питат и четат.“

Да се събудим свободни – това е закодирано и в наименованието на нашия първи брой! Да се събудим не само от кризата, а и от всяка една заблуда, която ни подтиква към риск за нашето здраве!

За съжаление, по време на пандемия, рискът от употреба и злоупотреба с наркотични вещества не намалява. Социалната изолация поставя под изпитание психиката на всеки от нас, особено на младите хора, изпълнени с ентусиазъм и копнеж за приключения. Затова ви каним да се включите активно в нашата електронна покана за сътрудничество, диалог и взаимопомощ.

Нашият екип продължава да работи с нови възможности, с нова енергия и хиляди нови идеи. Вече посетихме много домове, чрез разработени от нас уроци за дистанционно обучение на ученици от 5 до 7 клас, които се използват по време на виртуалните часове на класа.

В Брой №1 на електронния бюлетин „СвобО/Удни“ ви даваме кратка информация „За нас“ - Общински съвет по наркотични вещества, Превантивно – информационния център и Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово. Обясняваме понятието „превенция“. Показваме ви част от най-интересните ни инициативи. Даваме ви възможност да се запознаете с известни лица. Вдъхновяваме ви за добри дела и доброволчество. Предлагаме на вниманието ви препратки към Мрежата, които могат да ви разнообразят през дългите часове пред монитора.

Във всеки следващ брой специално място в бюлетина ще има вашата позиция, затова ви очакваме на всички наши контактни точки и страници в социалните мрежи с предложения, идеи и коментари.

Четете внимателно – очакват ви и възможности за атрактивни награди!

Внимание: „Няма повод за тревога, защото този бюлетин НЯМА да бъде само #ДО2НАРЕЖДАНЕ“!

Обещано за 1 април – ето я карнавалната пощенска марка
1 април 2020
Библиотеката удължава срока на заетата литература
1 април 2020