Екипът на Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ напомня на своите читатели, че могат да ползват онлайн услугите, предлагани на сайта на библиотеката, както и дигитализираните книжни колекции и краеведското съдържание в рубрика „Регион Габрово“.

Достъп до онлайн каталога на библиотеката:  https://ilib.libgabrovo.com/

Наличие на пълнотекстови ресурси в онлайн каталога:

Всяко налично заглавие, за което се открие дигитализирано копие някъде в интернет пространството, получава препратка “Чети онлайн”. Последването ѝ отвежда потребителя до съответния сайт, където може да използва електронно копие на търсената книга. Тези дигитални копия не са създадени и не се съхраняват в РБ „Априлов - Палаузов“, а са индивидуални инициативи на потребители на глобалната мрежа.

Освен това от електронния каталог, подменю „Моята библиотека“ читателите имат възможност за достъп до личния си читателски картон с информация за заетата литература и текущо състояние на заявки, възможност за online запазване на литература и проследяване състоянието на заявката, възможност за online презаписване на заета литература.

За да се възползвате от тези услуги, вие трябва да сте регистриран читател на библиотеката с валидна карта и да имате създаден профил за достъп до „Моята библиотека“

 

Краеведски ресурси:

Краеведски календар с бележити личности и събития https://libgabrovo.com/page/bg/aktualno/kraevedski-kalendar.php

Дигитална библиотека „Габровски периодичен печат“: http://e-lib.libgabrovo.com/ - вестници, списания, единични  и юбилейни листове, издадени главно в периода след Освобождението до 1944 г. в Габрово.

Виртуални витрини:  http://gabrovo.libgabrovo.com/page/bg-leftmenu/virtualni-vitrini.php

Памет за ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ

Из книжовното културно-историческо наследство на Област Габрово

Първото новобългарско светско училище

140 години от рождението на акад. Никола Михов

140 години от обявяването на Априлското въстание в Габровския край

170 г. от рождението на Райчо (Рачо) Михов КАРОЛЕВ (15.02.1846 - 12.03.1928)

 

На сайта на библиотеката може да намерите още много полезна информация – препоръчани книги, нови заглавия, текуща периодика, уеб указатели, виртуални витрини, зелена страница, партньори и проекти и др.

Срокът на заетата вече литература ще бъде служебно удължен до отмяна на извънредното положение!