Фотоконкурс на тема „Трудът през фотообектива“ обяви Агенцията по заетостта по случай 30-годишнината си. В него могат да участват професионални фотографи, както и любители, провокирани от многообразието в света на труда. Всеки, който желае да се включи, трябва да представи максимум 3 снимки, които „улавят“ моментите на работещия човек.

Конкурсът се организира чрез електронната платформа https://www.voubs.bg/ и ще бъде достъпен онлайн през цялото време до неговия финал на 10 април 2020 г. Участниците трябва да се регистрират и да си направят профил. Оценяването на фотографиите ще се осъществи между 8 и 12 април, а победителите ще бъдат излъчени на 15 април 2020 г. в платформата.

снимка: Агенция по заетостта

Журито е съставено от професионалните фотографи Лилия Йотова, Цветан Томчев и Соломон Франсес. Част от екипа на оценяващите са и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, както и главният директор на ГД „Услуги по заетостта“ в Агенцията по заетостта Кремена Калчева.

30 от най-добрите фотографии ще бъдат включени във фотоизложба на едно от най-емблематичните места в гр. София – Мостът на влюбените. На 29 април 2020 г. там ще се състои награждаването, а след това снимките ще бъдат изложени на постоянна експозиция в бюрата по труда в страната.

Пълният регламент и условията за участие са публикувани на: https://www.voubs.bg/contests/trud-t-prez-fotoobektiva/930.