Пътищата в общината са мокри и обработени. Пътните настилки в областта са почистени. По усойните райони е възможно частично заледяване.

На прохода Шипка температурата е минус 6 градуса, пътната настилка е почистена и опесъчена, новата снежна покривка е 4 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен и опесъчен, проходим при зимни условия. Снежна покривка общо около 40см, малките писти работят.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити и се изпълняват по график. Училищните автобуси са превозили всички деца до учебните им заведения.

Няма населени места без електроснабдяване. Възможни са временни прекъсвания, поради извършвани манипулации по мрежата.

Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е  2 градуса, а влажността - 95%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейнос

Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Днес облачността временно ще се разкъса, но ще преобладава облачно време и на отделни места ще превалява слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са предимно между 6° и 11°.

В планините облачността ще е значителна и сутринта на места все още ще превалява сняг. Около обяд валежите ще спрат. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

 

Таня Христова: „Габрово може да е пилотна община за тестване на Е-строително разрешение“
20 февруари 2020
Представят възможностите по „Иновации за зелена индустрия“
21 февруари 2020