С много шум, въодушевление, нетърпение и амбиция Габрово даде старт на петото годишно време - Карнавалното. Точно в 11:11 часа, на 11-тия ден от 11-тия месец, Черната котка пусна в ход обратното броене до началото на най-стария карнавал в България - габровският. 

16-ти май 2020 г. е датата, която трябва да запазите в календара си, за да не пропуснете еуфорията на празника. От организационния комитет на събитието - Сдружение на Местни Ентусиасти Шеговито Настроени Относно Нещата Естествата Щенията и Обобщенията /СМЕШНОНЕЩО/ издадоха и актуалното мото на Карнавала:

Карнавал Габрово 2020 - между изтока и запада!

и обещаха, че тази година той ще е невиждан, нечуван и неповторим (също като миналата година).

Но, разбира се, какво са габровци, ако не си уредят промоция „две в едно“?! Информационният повод, медийният шум и многото последователи в социалните мрежи бяха използвани за популяризиране на габровската кандидатура за президент на Българския Футболен Съюз - габровската котка. 

Черната ни котка притежава неоспорими качества:

1. Козината ѝ е истинска!

2. Пие само вода и мляко.

3. Заради габровския си произход ще наложи страхотна финансова дисциплина в БФС.

4. Ще унищожи „мишките“ в българския футбол.

5. Е, котката-президент ще си позволи и една волност – да прехвърли „Янтра“ от В група директно в Шампионската лига...

Това не е първият път, в който сдружението се опитва да повлияе на гражданския ред в страната. През 2017 г. то организира референдум, с който предложи един лев от годишната държавна субсидия на политическите партии и коалиции да бъде превеждан в сметката на карнавала. За огромно съжаление, решението не беше прието, въпреки че беше подкрепено с пръстовите отпечатъци на хиляди граждани, сред които местни политици, общественици и лидери.

Този път обаче габровци са убедени в успеха на идеите си!