На тържественото заседание на новоизбрания общински съвет, мандат 2019 г. - 2023 г., веднага след полагането на клетва от 33-мата съветници беше проведен таен вот за избор на председател.

Досегашният заместник-кмет „Финанси и собственост“ в Община Габрово инж. Климент Кунев, който се закле като общински съветник от ПП ГЕРБ, днес беше избран за председател на Общински съвет – Габрово.

Веднага след обявяването на избора за председател, Климент Кунев благодари на съветниците за гласуваното доверие, което той подчерта, че приема с огромна отговорност. Кунев обясни, че както досега се е старал да бъде диалогичен и се е стремил да работи в полза на хората, така ще продължи и в новата си роля. Той подчерта още, че ще работи в координация с ръководството на Общината и администрацията, както и с всички, които се вълнуват от местните проблеми и желаят да съдействат за тяхното решаване. На съветниците пожела здраве и ги помоли да приемат работата в Общинския съвет най-вече като възможност да свършат нещо добро и полезно за своите съграждани.

Накрая Климент Кунев призова всички в състава на новия Общински съвет да приемат Габрово като тяхна кауза не само на думи, но и дела.

На кмета на града Таня Христова председателят на Съвета освен здраве пожела компетентни и верни помощници и удовлетворение от свършеното през новия мандат.