Колективен трудов договор за сектор „Образование” подписаха днес кметът на Община Габрово Николай Сираков и представители на синдикалните и работодателските организации. Той обхваща работещите в общинските детски градини и училища и беше определен от синдикатите като „изключителен успех, който защитава професионалните, трудовите и социалните права на служителите в сферата”.

Подписи под документа положиха още Олга Галенова, председател на КС на СБУ, Евгения Банчева от УС „Образование” към КТ „Подкрепа”, председателят на Сдружение на директорите Пенка Петрова и председателят на Съюз на работодателите в системата на народната просвета Величко Велков.

„Диалогът с Общината копира националния, а когато всички гледат в една посока, общуването е ползотворно”, заявиха синдикатите. Кметът Николай Сираков също отбеляза задоволството си от свършеното и важността на умението да се правят компромиси. Такова споразумение не е подписвано от 2006 година, а Община Габрово е една от малкото в страната и втората в региона, които могат да се похвалят с подобни договорености.

Отпуснати са средства за свлачището на Маркотея
11 януари 2011
„Златна книга” – поредната престижна награда за музея „Дом на хумора и сатирата”
17 януари 2011