Кметът на Община Габрово Николай Сираков получи една от фотографиите от изложбата „Ангели с мисия... Продължението” на фондация „Искам бебе”. Подаръкът е знак на благодарност за подкрепата на Общината при създаването на психологическа програма за двойки с репродуктивни проблеми в Габрово.

Фотоизложбата е пътуваща и има благотворителен характер. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на семейства с такива проблеми. Стотици габровци видяха художествените фотографии на бебета ин витро, както и на бременни жени, заченали ин витро. Акцент в нея бяха 3 фотографии на малката Ема от Габрово. Именно една от тях, „Слънчогледи в синьо”, от днес вече стои в кабинета на кмета.

„Благодарни сме за вашата подкрепа и сме изключително впечатлени от активността на хората с репродуктивни проблеми в града, сподели пред Николай Сираков Вера Вулджева, член на Управителния съвет на фондация „Искам бебе”. На срещата присъства и координаторът за Габрово Весела Михова. „До старта на психологическата група през март ще се събираме на предварителни срещи с желаещите, за да се опознаваме, затова можем да кажем, че подготовката за формиране на тази група вече започна”, каза Михова. От фондацията залагат на личния контакт, а според Вера Вулджева такъв вече е установен в Габрово. „Тук хората не се крият, а споделят проблемите си”, изрази впечатленията си тя.

Психологическата група ще се води от двама терапевти, а целта й е да създаде място, в което хората, борещи се с проблема „безплодие”, да получат психологическа подкрепа и информация за процедурите, изследванията, финансирането на лечението. Повече информация за нея можете да получите на тел. 0899290049 или на електронен адрес vesela28@abv.bg.

Днес изложбата пътува за София, а за Цветница ще бъде в Русе.