Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци отпадъци от домакинствата, който стартира своята дейност в габровските квартали преди месец, набира все по-голяма популярност, в резултат на която многобройни са видовете предадени отпадъци, а количествата им нарастват.

В най-горещия летен месец Мобилният пункт ще продължи своята работа в големите габровски квартали. Пълният график и точките по трасето на пункта за месец Август може да видите ТУК.

От началото на август всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата, Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална рекламна книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата – пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.

Пълните условия и регламент на кампанията може да прочетете ТУК.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

Община Габрово триумфира в „Екорали България“ 2019
30 юли 2019
Липата на централния градски пазар на този етап няма да се премахва
31 юли 2019