Кметът на Габрово Таня Христова получи Купата на Световната хандбална федерация, с която създателката на Хандбален клуб „Бъки“ Росица Бакърджиева-Коева беше удостоена на последния конгрес на Световната хандбална федерация в Швейцария.

Отличието е признание за постиженията и послание към децата на България за нови успехи на спортните терени и беше подарено на Таня Христова на церемонията по повод 20-годишния юбилей на Хандбален клуб „Бъки“.

„Купата, която връчвам на Таня Христова като кмет е подарък, който получих преди два дни на конгреса на Световната хандбална федерация в Швейцария.

Там бях удостоена с нея с пожеланието децата на България да воюват за купата, да вярват и да мечтая. Аз реших, че в добри ръце това послание може да бъде продължено.

Това е послание да обич, за единство, за семейство и за това решихме, че именно кмета на Габрово го заслужава и дай боже наистина да бъдем едно голямо семейство с достойни представители на нашия град.“, каза президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева-Коева.

„Тази награда ще застане на най-видно място, за да респектира“, заяви от своя страна кметът на Габрово. Тя нарече създателката на ХК „Бъки“ специален човек, орисан да дава любов, да бъде водач и богат с най-ценното - семейство от толкова много деца, чиито живот и съдби е белязала.

„Пожелавам ти да си все така безумно упорита, здрава, да вярваш в доброто. Няма такъв клуб на света, а има толкова много победи, които ви чакат. За Габрово е чест, че си част от този град!“, допълни още Таня Христова.

Тя отличи всички бивши и настоящи състезателки, приятели и партньори на ХК „Бъки“ с грамоти за високи постижения в спорта и принос към авторитета на Община Габрово.

Още снимки от събитието тук.