На 17 декември 2010 година кметът на Община Габрово Николай Сираков и координаторът на съвместните проекти Габрово-Тун Анелия Цанкова ще заминат на петдневно посещение в партньорския швейцарски град.

По време на него Николай Сираков ще се срещне с настоящия кмет на Тун Ханс-Уели фон Алмен, който на 31 декември тази година се оттегля от поста, и с новоизбрания - Рафаел Ланц, който официално встъпва в длъжност на 1 януари 2011 година. Уговорени са срещи и с представители на бизнеса и Сдружение за подпомагане на партньорството Тун-Габрово. Основни теми на разговорите ще бъдат продължаването на партньорството между двата града, програмата за сътрудничество за 2011 година, бъдещото финансиране, както и въпроси, свързани с трансфер на ноу-хау относно управлението на местността Узана.

Кметът на Община Габрово ще присъства и на прощалното тържество, устроено за Ханс-Уели фон Алмен на 19 декември 2010 г. На него, онези от поканените гости, които искат да направят подарък, са помолени да го поднесат под формата на дарение в специалния фонд, който Ханс-Уели фон Алмен откри през 2006 година. Чрез фонда се подпомагат проекти на дневния център за деца с увреждания в Габрово.

Уважаеми габровци, нека всички с благодарност кажем „Довиждане!” на големия приятел и почетен гражданин на Габрово Ханс-Уели фон Алмен.

На снимката: Ханс-Уели фон Алмен