На 23 април на стадион „Априлов“ се проведе общинско състезание „Млад огнеборец“, съвместна инициатива на Регионална дирекция „ Пожарна безопасност и защита на населението“  и Община Габрово.

Участие взеха 7 габровски училища - ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Райчо Каролев“ и СУ „Отец Паисий“. Учениците се състезаваха в две дисциплини „бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400м щафетно бягане с препятствия“. След оспорвана битка в първата дисциплина като първенец се открои отборът на СУ „Райчо Каролев“ с  889 точки, следван от отбора на ОУ „Ран Босилек“ с 872 точки и на трето място отбора на ОУ „Христо Ботев“ с 868 точки. 

Във втората дисциплина отборът на ОУ „ Христо Ботев“ беше най-мотивиран от своя водач Веселина Златева и заслужено спечели тази част с актив от 80 точки., следван от отборите на ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Райчо Каролев“ с актив от по 78 точки.  

Така с актив от 967 точки общински първенец е СУ „Райчо Каролев“ , следван от ОУ „Ран Босилек „ с 949 точки и с точка по-малко 948 се класира отбора на ОУ „Христо Ботев“.

Всички участници получиха лакомства, а за първите три места отборите бяха наградени със спортни медали и купи.

Снимки от състезанието може да разгледате на страницата ни във Фейсбук.