Заслужени аплодисменти и награда отнесе габровският куклен театър от Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник”. ХХІ-то издание на театралното събитие преди дни събра в Ямбол участници от цяла България и гости от чужбина. Габровската трупа беше отличена и спечели наградата на детското жури със спектакъла "Снежанка и седемте джуджета".  

Постановката, която следва познатия сюжет, е съвременна адаптация на златната класика. Заглавието беше представено пред габровската публика за откриването на настоящия театрален сезон.

Кукленият театър за пръв път от последните 25 години постави на сцена „Снежанка и седемте джуджета“ и допълни репертоара от обичани приказни истории, като се довери на творческия екип: Теменужка Коларова – драматург, режисьор и оформител на музикалната среда; Наталия Гочева – сценография и кукли; Георги Гарчов – композитор на песента в пиесата. В спектакъла играят младите актьори Ивет Сотирова, Ангелита Радкова – най-новото попълнение в трупата, и Ангел Калев, гост актьор от драматичния театър.

На всички тях да е честита наградата!