Жълт код за обилни валежи е обявен за габровска област за утре - 9 април. Количествата значителни валежи за денонощието ще са между 25 - 35 л/кв.м. Вечерта валежите ще отслабват.

Според прогноза за 9 април атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца. Вечерта ще започне да се повишава.

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, които на места, главно в югозападната половина от страната, ще са интензивни; в отделни райони е възможно и да прегърми. Вечерта валежите ще отслабват. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5° и 10°, максималните - между 12° и 17°.

Над планините ще преобладава облачно време. В много райони ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. На места, главно в планините в югозападната половина на страната валежите ще са значителни. Възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.