Кметът на Община Габрово Николай Сираков поздрави лично вицесветовната ни шампионка по скокове на батут Христина Пенева. 11-годишната възпитаничка на габровския клуб „Акро арт” извоюва второто място в дисциплината батут-синхрон при момичетата на възраст 11-12 години на 20-ото световно първенство по скокове на батут, двоен мини батут и пътека, което се проведе във френския град Метц. Световни шампионки станаха представителките на САЩ, само с три стотни по-висока оценка заради по-голямата трудност на съчетанието си.

„Зарадвах се, че съм на второ място и не се ядосах, че не съм на първо”, каза младата ни спортна надежда. Лилян Александров, един от треньорите й, коментира, че Христина се отличава със забележителна упоритост. Въпреки че през пролетта си е контузила крака, а след това е преживяла и катастрофа, шампионката не е пропускала възможност да тренира, което я довежда до вицесветовната титла.

„Ти си доказателство, че догонваме бързо такива утвърдени отбори в този спорт, каквито са Китай и Русия”, каза кметът Николай Сираков по време на срещата. В момента клубът по спортна акробатика и батут „Акро арт” е водещ в страната. На Световното в Метц са взели участие 4 деца в различни дисциплини, което, според Александров, е прецедент за Габрово.

Кметът Сираков пожела много бъдещи успехи на младата шампионка и й връчи подаръци от името на Община Габрово.