Регионалната туристическа асоциация „Стара планина” за девети пореден път присъди своите годишни награди и отличи най-добрите туристически обекти в региона.

Музеят „Дом на хумора и сатирата” получи наградата „Най-добър музей за 2010 г. в регион Централна Стара планина”.
На официалната церемония по награждаването изпълнителният директор на РТА „Стара планина” госпожа Силвия Хинкова отбеляза, че отличието се присъжда за атрактивните експозиции на музея, за постоянното обновяване на изложбите, за успешната работа с разнородни публики, за отлично качество на туристическите услуги и за осигурения свободен достъп на хората с увреждания в музея.

Директорът на Дома прие с благодарност наградата и изтъкна, че заслуга за нея има целият екип на Музея и това отличие е признание за усилията на целия колектив да направи Дома на хумора и сатирата интересно място за габровци и предпочитана туристическа атракция за гостите на града.

В деветгодишната история на наградите това е второто отличие на габровската Весела къща (първото признание за „Най-добър музей в регион Централна Стара планина” бе присъдено на музея през 2002 година).