На 21 март, четвъртък,  Музеят на хумора и сатирата отправя своята покана за едно специално събитие в изложбата "ВНИМАНИЕ!", в която са представени 27 визуални артисти от Габрово и региона. Входът е свободен за притежатели на членски карти "Приятели на Хумора", а за всички останали - билет за посещение на Музея. Кураторска беседа в откритата на 27 ноември 2018 година изложба ще проведе Ива Съйкова.

Защо тези 27 млади творци заслужават вниманието на публиката? Изложбата цели да привлече погледа на зрителя към едни познати, малко познати или съвсем непознати артисти, родени и отрасли в габровския регион. Всички те са избрали път към реализация и утвърждаване във виртуалните и реални пространства на визуалните изкуства. Ива Съйкова ще разкаже малко повече за творческия път на всеки от тях.

Гостите на събитието ще се стрещнат и с Невена Екимова, участничка в изложбата, която е свързана и по друг начин с Музея на хумора и сатирата. Тя е автор на една специална изложба в предстоящото 24 - то Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството, със заглавие "Град Градина". Това ще бъде първата изложба в международно биенале, създадена специално за деца.

Ива Съйкова е родена в Габрово. Работи като културен мениджър и куратор на галерия Орловска 10 и сдружение Артерия.

Невена Екимова е родена и израснала в Габрово, заобиколена от сборници по математика и тракане на шевни машини. Завършила е колеж за изобразително и филмово изкуство в Кабелвог, Норвегия и Художествената академия в Гьотеборг, Швеция.

Културни ценности на Регионален исторически музей – Габрово в изложба, посветена на 140 години от приемането на Търновската конституция
18 март 2019
Маски горе за конкурса
19 март 2019