Международен фестивал Дни на камерната музика получи наградата за Събитие на годината в областта на културата за 2018 г. Конкурсът се организира от Клуб на будителите Габрово за пета година. За годишните номинации през 2018 бяха номинирани 23 събития. Вотът на публиката бе определен от гласовете на над 1000 зрители. Бяха поставени и кутии за гласуване на възлови места в града.

С вота на журито пък бяха ангажирани един представител на Община Габрово, двама представители на Клуба на Будителите, двама на бизнеса и трима на местни културни институции.

"Дни на камерната музика" беше едно от събитията на Габрово със забележителен брой номинации за участие в конкурса, получи най-висока оценка от журито и най-висок вот на публиката във всички 7 кутии, поставени на публични места и в културните институти на Габрово.

Фестивалът е сред номинираните събития във всички досегашни издания на конкурса и винаги в челната петица по оценка на публиката и журито. През изминалата година се проведе неговото 42-ро издание.

Победител в електронния вот на публиката тази година е инициативата на фондация „Габрово преди и сега“ да превърне  електрическите табла в Габрово в произведения на изкуството.  А специалната награда отиде при  сайта "Тетрадката" - литературна интернет платформа, инициатива на Ив. Христов и Калоян Христов. 

По повод международния ден на поезията Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” представя творческия и житейски път на Дорика Цачева
18 март 2019
Осем проекта ще бъдат финансирани по Програма Култура
18 март 2019