Идеята за апострофиране на наложените канони, прекрачването на граници и опонирането на всичко, пречещо на свободната изява на артиста, ще ни представят творците от Арт клуб „Апостроф”, които гостуват в Дома на хумора и сатирата на 25 ноември. В изложбата са включени 40 творби – живопис, графика и скулптура, а авторите са петнадесет – членове на клуба и техни гости, които според думите им „се борят срещу чалгата, която залива живота ни и присъства в различните нива на изкуството”.

Арт клуб „Апостроф” е учреден преди четири години и в него членуват едни от най-изявените габровски художници. Повечето от тях са не само утвърдени професионалисти, но и отлични преподаватели и лауреати на редица национални и международни конкурси. Сред известните имена в изложбата са Ема Вертерова, Ива Савчева, Димитринка Грънчарова, Нели Димова, Ивелина Кунева, Йорданка Шиякова, Николай Цветанов, Миню Бонев, Тихомир Русинов, Цветан Колев, Мартин Каличков, Румен Трифонов, Десислав Симеонов, Симеон Абанос и Иван Денчев. Всеки от тях е рисувал в своя любим стил, а някои смело са експериментирали с различни похвати и техники.

Изложбата носи името „Арт клуб АПОСТРОФ и приятели” и ще остане в Дома на хумора и сатирата до Коледа. Заповядайте на 25 ноември в 17.30 часа, в зала 3 на Дома на хумора и сатирата. Авторите предлагат творбите си за продажба, така че имате възможност да изберете истински ценен и стойностен подарък за празниците.