Зимна обстановка към 7:30 часа на 9.01.2019 г.:

Пътищата в община Габрово са проходими при зимни условия, няма наложени ограничения. На прохода Шипка температурата е минус 11 градуса, пътят е почистен и обработен, снежната покривка е 60 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят към курортен комплекс Узана също е почистен,  снежната покривка там е около 70-80 см., температурата е минус 8 градуса. Днес ще работят само малките писти.

ОП „Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Времето в Габрово е ясно и слънчево, температурата на въздуха е минус 6 градуса, а влажността - 88%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Всички деца, подлежащи на задължителен учебен процес, са превозени до училищата.

Прогноза за времето:

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. С приближаването на средиземноморски циклон ще продължи да се понижава.

Днес ще бъде предимно облачно, преди пладне в Западна България ще завали слаб сняг. По-късно след обяд ще се усили и ще обхване и централните части на страната, докато в крайните южни райони снегът ще преминава в дъжд. Вечерта ще завали и в Източна България – предимно дъжд, в Лудогорието и Добруджа – дъжд и мокър сняг. В районите, в които има снежна покривка и валежът е от дъжд, ще има условия за заледявания. Ще духа южен вятър, в западните райони ще е слаб, в централните, източните и северно от планините - умерен до силен. С него дневните температури ще се повишат, а през нощта срещу четвъртък в Източна България затоплянето ще продължи. Преобладаващите максимални температури ще са между 0° и 5°.

Над планините ще е облачно. От запад преди обяд ще започнат слаби валежи от сняг, които след обяд ще се усилват, вечерта и през нощта срещу четвъртък ще достигнат и планините в Източна България. Вятърът ще се ориентира от югозапад и след обяд ще е силен в планините в източната половина на страната бурен, вечерта и през нощта срещу четвъртък ще се усили. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около минус 2°, на 2 000 метра – около минус 7°.

ПОКАНА ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТА ЗА БЮДЖЕТ ЗА 2019 Г. НА ОБЩИНА ГАБРОВО
8 януари 2019
Искаш ли да си пилот във Формула 1?
9 януари 2019